Onze Producten
074 - 2051177

Druktechnieken

Tampondruk
Tampondruk is indirecte vorm van drukken en is te gebruiken op bijna alle achtergronden en vormen. Eerst wordt het ontwerp via een fotografisch proces op een metalen plaatje geplaatst. Vervolgens wordt de afbeeling aangebracht op een soort siliconenen stempel. Deze stempels, ook wel pads genoemd, worden in verschillende vormen en afmetingen uitgevoerd. Daardoor zijn er ook diverse vormen mee te bedrukken.

Zeefdruk
De inkt wordt door een zeef bedrukt, vandaar de naam. Een soort nylon panty wordt gespannen over een buizen raam. Op het gaas wordt een film geplaatst waarop sommige delen licht door laten en andere delen niet. De plekken die niet belicht zijn worden uit het gaas gespoeld zodat de inkt hier doorheen kan. Het venster wordt nu direct op het artikel geplaatst en de inkt wordt door de openingen in het gaas gedruk, rechtstreeks op het gewenste artikel. Zeefdruk is een vlakdruktechniek.

Borduring
Bij borduring wordt een logo of tekst op een stof genaaid. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij textiel producten zoals, petten, tassen of t-shirts. De prijs van een borduring is meestal afhankelijk van het aantal steken en de grootte van het logo. Hoe meer steken, des te langer de machine bezig is, hoe hoger de prijs. Om een artikel te borduren moet er eest een borduringskaart worden gemaakt. Vroeger was dat een fysieke ponskaart, zoals u die van draaiorgels kent. Tegenwoordig wordt het via speciale software digitaal in de machine ingelezen.

Laser gravering
Met een laser gravering wordt het logo in het artikel gebrand. Vlakjes worden opgevuld met hele fijne lijntjes die door een laserbuis worden geproduceerd. De kleur van de gravering wordt bepaald door het materiaal en is in beperkte mate te beïnvloeden. Bij geannodiceerde artikelen wordt de gekleurde laag weggebrand en komt de ondergrond bloot te liggen. De kleur van dat materiaal bepaald de kleur van het logo. Vooraf is niet altijd vast te stellen wat de kleur zal worden, maar in vele gevallen, weten wij uit ervaring het eindresultaat. Lasergraveren is net als zeefdruk een techniek voor vlakke artikelen, alhoewel we in sommige gevallen ook rond kunnen graveren. Vraag naar de mogelijkheden.

Rondzeefdruk
Zeefdruk is een vlakdruk techniek hadden we gezegd. Door speciale machines, kunnen we bepaalde artikelen rond van een zeefdruk voorzien. Het artikel draait dan onder het zeefraam door en wordt kleur voor kleur van de gewenste bedrukking voorzien.Welke artikelen er voor rond- zeefdruk in aanmerking komen, kunnen we u heel eenvoudig uitleggen. Of laten zien als u een keer onze machines zou willen bekijken.

Zeefdruktransfer
Bij zeefdruktransfer wordt eerst het gewenste logo op papier gedrukt, een zogenaamde drager. Deze drager wordt gebruikt om de opdruk 'over te zetten' vandaar de naam 'transfer'. De transfer wordt vervolgens op maat gesneden een aagebracht op het artikel met speciale pers. Bij voorkeur kleding, zoals T shirts, poloshirts, winterjassen, bodywarmers en basebalcaps zijn hiervoor uitermate geschikt. Door middel van een speciale temperatuur en gelijkmatie druk, wordt de transfer op de kleding geperst.

Digitale transfer
Het logo wordt met behulp van een plotter digitaal op een stuk plastic met plaklaag bedrukt. Vervolgens wordt het logo uitgesneden en aangebracht op het artikel via een warmtepers. Deze druktechniek wordt alleen gebruikt voor textiel.

Keramische transfer
Deze druktechniek is hetzelfde als de zeefdruktransfer. Eerst wordt het logo op papier gedruk en vervolgens op het keramische artikel geplaatst. In tegenstelling tot de zeefdruktransfer wordt hier het artikel gebakken in een over op een temperatuur boven de 700 °C. Tijdens het bakken wordt de inkt opgenomen door het keramische artikel.

Embossing
Bij embossing, ook wel diepdruk genoemd, wordt het artikel bedrukt met een verhitte stempel. Hierdoor wordt het logo in een relief op het artikel geplaatst. Embossing is alleen mogelijk op lederen artikelen.

Foliedruk
Dit is hetzelfde als embossing, behalve dat er tussen het stempel en het materiaal een metalen folie tussen wordt gelegd. Door de druk en de temperatuur, wordt de folie (meestal goud of zilverkleurig) in het materiaal, meestal leder gepersd en geeft een zeer sjieke uitstraling.

Doming
Doming is een combinatie druktechniek van een geprint logo op een sticker en epoxyhars. De hars brengt een transparante laag over het logo. Deze laag beschermt het logo tegen krassen en geeft een speciaal 3D effect.

Digitale print
Door een inktjet wordt het logo direct op het artikel bedrukt. Deze techniek is geschikt voor vlakke artikelen. Afhankelijk van de diameter en vorm van de ronde artikelen is het ook mogeljk rond te printen. Deze techniek is enorm in ontwikkeling en wordt steeds beter. Nadeel van deze techniek is dat de kleuren opgebouwd worden uit de primaire kleuren CMYK. Dat betekent dat speciale volle kleuren zoals PMS niet gegarandeerd kunnen worden. Ook metallic kleuren zijn met printen niet mogelijk. De techniek is bij uitstek geschikt voor kleine aantallen die in veel kleuren geleverd dienen te worden. Denk hiebij aan foto's of logo's die bestaan uit 4 of meer volle kleuren.

Back to top